Home


Numele meu este Paul Militaru, si incerc sa ma fac cunoscut prin fotografiile pe care le postez, si care sper din toata inima sa fie pe placul tuturor acelora care poposesc fie si o clipa pe blogul meu.M-a intrebat cineva odata, de ce denumirea acestor fotografii in limba engleza si nu in limba romana ? Am raspuns simplu, pentru ca ele sunt adresate tuturor din lumea intreaga, tuturor acelora care nu cunosc limba romana dar care prin cuvinte simple sa inteleaga exact ceea ce a fost in sufletul meu atunci cand le-am facut.Ele transmit nu numai starea mea sufleteasca ci si modalitatea cum vad eu tot ceea ce ma incojoara.Unele au denumiri amuzante, altele denumirea exacta a locului unde m-am aflat la acel moment iar altele, denumiri mai ciudate, poetice, insa absolut toate reflecta viziunea mea.
Una dintre calitatile unui fotograf este aceea de a fi la locul potrivit, la momentul potrivit si sa declanseze aparatul exact in fractiunea de secunda potrivita, imaginea graind de la sine.
Fotografia, cel putin pentru mine este o arta care se aseamana foarte mult cu pictura, nu stiu daca am dreptate sau nu, dar asta este viziunea mea.
Adopt mai multe stiluri, de la peisaje, fotografie de strada, fotografie macro la cele de eveniment si altele insa mai putin fotografia de nunta, portret sau fashion.Acolo eu nu am loc, au loc altii cu nume mai sonore, si de ce sa nu fim realisti, specializati in asemenea evenimente.
Desi m-am specializat in fashion, totusi fotografia de peisaj este mult mai provocatoare, sau fotografia de strada.
Insa fotografiile mele au placut, dovada fiind felicitarile pe care le-am primit si like-urile din afara.
Chiar daca uneori nu respect anumite reguli tehnice fotografice, situatia mi-o impune, respect ceea ce o data un mare fotograf american a spus…”don’t think, just shoot…Ansel Adams”.Si in fond si la urma urmei legile sunt facute pentru a fi trecute cu vederea, si nu respectate…nu si regulile, evident.
Nu copii pe nimeni, chiar daca locatiile pot fi aceleasi, nu modific fotografiile cu diverse softuri, doar eventual sa le mai “retusez” putin, si sa scriu numele pe ele.
Si sa-l parafrazez pe Oscar Wilde “…suport orice, dar tentatiile nu…”, asa ca, va rog sa ma criticati daca este cazul, si sa ma laudati daca merit, insa dupa ce le priviti cu atentie.Sa stiti ca si a privi este o arta….granita dintre fictiune si realitate fiind extrem de fragila…

65 comments on “Home

 1. I nominated you. 😉

  https://silentfall.me/2017/02/09/a-special-thank-you-for-a-recognition/

  Like

  • Thank you but as you know, I can’t accept this award, your friendship is enough for me ! 🙂 🙂 🙂
   Paul

   Liked by 2 people

   • 🙂

    Like

    • 🙂 🙂 🙂

     Like

   • I forgot! Sowwy!

    Like

    • Don’t worry 🙂 🙂 🙂

     Liked by 1 person

 2. Merry Christmas and Happy New Year. I hope 2017 fulfills all your hopes and dreams.
  Diana

  Like

  • Thank you very much ! Same to YOU ! 🙂

   Like

 3. Bună ziua Pavel,
  Din moment ce par a fi diagnosticate cu degetul pe trăgaci, ” place pozele mele aproape înainte ca eu însumi am reușit să le publice, am devenit un pic curios despre tine 🙂
  Și văd suntem împart aceeași pasiune pentru photgraphy într-un mare număr de moduri?
  Personal am cumparat primul meu aparat de fotografiat în 1952 și de atunci mă înfior când mă gândesc la bani am cheltuit pe aparate de fotografiat, camere de film și cameră video prin timpul trecut, dar – aveți un punct foarte valabil: Pentru a fi în locul potrivit la momentul potrivit și – să fie capabil de a împinge butonul de la momentul potrivit exact.
  De câteva ori “momentul potrivit”, nu este posibil să se prindă, și HDR pare a fi singura soluție. Pe măsură ce am încercat mai multe aparate de fotografiat, dar astăzi am terminat cu un
  Olympus M-1 f = Zuico 12-40 2,8, un Zuico macro lense 60 mm și în cele din urmă un Zuico
  300 mm, care funcționează eficient ca 600 mm.
  Și când nu funcționează, am un Nikon P900 cu un zoom care va merge până la 2200 mm 🙂
  Din moment ce eu nu știu nimic despre limba engleza, am lasat acest lucru GT și nu sperăm
  mor de râs?

  Like

  • Hi,
   Thanks a lot to stop at my blog. That’s true photography is one of the most expensive hobby, and when you start…never stop. Me too i borrow from bank to buy Nikon D810 with 24-70 mm Tokina lens/f2,8 , than Olympus OM-D M10 with 14-42mm lens (Lumix) and the last one FujiFilm X-E2 with Fujinon 18-55mm/f2,8, and i payed for them a lot of money. With all these money i could go to US stay 1 month and then to come back. So I am not far from you. Well that’s it. I hope I could travel…I will see.
   Thank you you wrote to me.
   Paul

   Like

   • Hi Paul, –
    I think we’ll do without GT translations?
    I’ve damaged my foot and must stay put for another 3 weeks, which gives me a chance to look through old photos – all taken with a old Canon 60D, and I’m starting to contemplate whether I have been waisting my time or my money? 🙂 Because the pictures of yesterday are far inferior to those of today taken with my Olympus M-1.
    Perhaps I should have bought another and more expensive lense in the first place? But I’m really not sure whether that would have been the right thing to do as ‘lenses of yesterday’ also are somewhat inferior to those of today?! Then there is the camera houses . . .
    But I do think my Canon 60D will remain on the shelf! 🙂

    Like

    • Hi,
     Remember one think ‘lenses of yesterday’ are the best, the german and russian ones (and not so expensive…M42), but i am sure you know better than me. As you could see I have many cameras (I am a little crazy). I can’t say I know English very very well but I could manage myself, so if you feel to talk with somebody, you could write me when you want, on my email address not in the site, could be a pleasure for me and i hope to you too. Please look in my Contact and About me from my blog.
     Thanks a lot you wrote me,
     Paul 🙂

     Like

 4. Paul , am fost atât de trist să auzi despre focul club de noapte din Bucuresti , cu atât de multe morți și răniți . Orașul și țara dumneavoastră sunt în gândurile și rugăciunile mele . Kerry

  Like

  • Multumesc mult, dar inconstienta unora poate duce la lucruri catastrofale, ai dreptate Kerry !

   Liked by 1 person

 5. Eu sunt fascinat de limba română – puteți vedea latină pe tot parcursul acestuia. Toate fotografiile dvs. sunt cu adevărat uimitoare și sper Google a tradus acest bine . Când eram la școală trebuia să ia latină pentru dreptul sau medicina și ma ajutat să înțeleg mai multe limbi europene . Într-o zi , voi vizita tara frumoasa dumneavoastră . Nu vreau niciun premiu , fie – , dar nimeni nu mi-a oferit o !!! Kerry x

  Like

  • Buna Kerry !
   Wow, de trei ori wow…sincer nu ma asteptam sa-mi scrii in limba mea, fapt pentru care multumesc din toata inima 🙂 .Ceea ce insa ma fascineaza si mai tare este faptul ca folosesti diacritice, desi eu nu le folosc pentru sunt informatician dupa cum cu siguranta ai observat.Cu niste mici greseli de gramatica datorita faptului ca ai folosit google este aproape okay.Chiar daca nu vrei nici un premiu oricum l-ai obtinut de la mine pentru simplul motiv ca ai folosit limba romana ca mijloc de comunicare intre noi. DECI URA URA, Ura de trei ori ura pentru tine si bravo.Sa stii ca tara noastra este foarte frumoasa si pe un teritoriu mic vei gasi toate formele de relief.Avem o istorie straveche si interesanta.Nu degeaba este si tara unde s-a nascut DRACULA 😀 😀 😀 …Daca vrei sa-mi mai scrii te rog din toata inima s-o faci, iar daca pot sa te ajut cu ceva te rog sa-mi spui, OKAY ? Poate ca in felul asta vei putea invata limba romana mult mai bine.Si inca ceva, in limba romana cum se scrie asa se citeste…cel mai bun spelling !!! 😀 gramatica este destul de grea.Deci astept !
   Cu drag,
   Paul 🙂

   Liked by 1 person

   • dragă Paul
    Vă mulțumim pentru un astfel de răspuns minunat . Lucrez la un aeroport internațional, astfel limba mă fascinează . Vorbesc un pic arabă, spaniolă și franceză , dar au constatat ca de comunicare are nevoie de mai mult decât limba . Uneori, o îmbrățișare și zâmbet este minunat atunci cand cineva este suparat . Fotografiile dvs. comunica spiritul . Știu totul despre Dracula – seful meu este de la România !! Cum am spus Bună dimineața la ei, astfel încât să pot surprinde o ?
    dragoste Kerry

    Like

    • Buna Kerry,
     Multumesc mult pentru aprecierile tale grozave referitoare la fotografiile mele, desi sincer sa fiu nu toate sunt foarte reusite asa cum as dori.Este foarte adevarat ca ele transmit starea de spirit in care ma aflam atunci cand le-am facut, dar si faptul ca fiecare are istoria ei, pe care putini oameni o inteleg atunci cand le vizualizeaza.Deci inca o data multumesc mult.Interesant, chiar stii totul despre Dracula ? inseamna ca stii si istorie, ceea ce este un atu castigat.Grozav !!! Faptul ca lucrezi la un aeroport este grozav intru cat ai posibilitatea de a comunica cu foarte multi oameni.Felicitari !!! Oricum astept sa-mi mai scrii !
     Cu drag
     Paul 🙂

     Liked by 1 person

     • Dragă Paul
      Eu știu istoria reală a lui Dracula . Tuturor ne place pentru a infrumuseta istoria ! Braveheart nu a fost corectă la toate … Este minunat că fotografiile dvs. reflecta starea ta de spirit – este cinstit . Eu simt la fel despre scrierea . Au un weekend mare .
      Kerry x

      Like

     • Draga Kelly
      Ma bucura faptul ca stii adevarata istorie a lui Dracula (Vlad Tepes).Multumesc mult pentru aprecieri. Iti doresc un weekend cat se poate de placut.
      Cu drag
      Paul 🙂

      Liked by 1 person

 6. Congratulations! You have been nominated for the Dragon Loyaly Award! The following rules apply when accepting the award:

  Display the award on your blog.
  Announce your win with a post and thank the blogger who nominated you.
  Nominate 15 deserving bloggers for the award.
  Let those bloggers know you have nominated them for the award.
  Write seven things about yourself.

  Like

  • Thank you very much for this award, but I can’t accept because because one of my policy is no awards.Thanks again 🙂

   Liked by 2 people

   • awe..

    Like

    • thank you…

     Liked by 1 person

 7. Petrecere frumoasa! La multi ani Paul! 🙂

  Like

  • Multumesc mult, dar surpriza ta m-a dat gata, sincer nu ma asteptam !!! 🙂

   Liked by 1 person

   • Atunci ma bucur! 🙂 vise frumoasa si distratie maxima maine, adica azi…!! 😉

    Like

    • Inca o data multumesc mult ! 🙂 🙂 🙂

     Liked by 1 person

 8. I love the photos and wonder which camera you use and if you use more than one? I take pics but the clarity is nothing like yours. Wonderful.

  Like

  • You will find all these if you are going in About, there you will read all about me 😀 Try !

   Liked by 1 person

   • I will go and look more – so much to find and enjoy I am sure. Thanks 🙂

    Like

    • 🙂

     Liked by 1 person

     • 🙂

      Like

  • …plus two new cameras : Sony a6000, and a fuji x-e2…in rest you will see there 😀

   Liked by 1 person

   • Thanks 🙂

    Like

    • 🙂

     Liked by 1 person

     • 🙂

      Like

 9. Your amazing artist’s eye inspires me. Thank you. I have learned so much about composition and capturing beautiful images in a photo from your work.

  Like

  • I am glad you learned from me.I am sorry I have no time to explain all the photos,I will do it, maybe later. In this way you could learn from my technique.
   Thank you so much !
   Paul

   Like

 10. so sorry to hear about your dad… Many blessings to you and your family… Much love, Lor

  Like

  • Thank you very much !
   Paul

   Like

 11. Cred ca Paul vă sunt foarte talentaţi şi exprimaţi-vă atât de minunat prin fotografiile. Se vorbesc multe lucruri dar mai ales-vă pasiunea pentru frumuseţea şi partajarea lumea prin ochii de obiectivul dvs care cred ca este obiectiv pentru inima ta! Am dreptate? ❤

  Like

  • Perfect adevarat, multumesc mult, Micki !
   Paul 🙂

   Like

 12. You are more than a photographer— you capture and express with such spirit. Your work pulls me in… it speaks and nourishes my soul and spirit. Thanks for sharing such intimate beauty.

  Liked by 1 person

  • Thank you very much, for the beautiful words you said about my work.
   Paul

   Like

 13. Love your work, Paul. This is a place where beauty in many forms, shades, colors is revealed.

  Like

  • Thank you very much, Kurt !
   Paul

   Like

 14. Your lovely blog is a delight for the senses…thank you for inviting us in!

  Like

  • Thank you very much, Hollie for following my blog, and thank you like it.
   Paul

   Like

 15. i don’t know where to leave a comment … I enjoy ur photos a lot .. so full of expressions that leaves one expressionless .. thank u

  Like

  • Thank you, and enjoy my blog.
   Paul

   Like

 16. I left two messages on the bunny picture but they don’t show up. Anyway…you were erased from my Reader (happens all the time). I was missing your pictures so I checked and you were not there. Sorry about that. I’m following you AGAIN and I hope not to lose you again. Loved the bunny.

  Like

  • Thank you again, so…now you could see me.
   Love
   Paul

   Like

 17. You know how I feel about your work already I’m certain; but just in case…it has been a blessing to travel through your eyes…to see such amazing flowers and buildings…your work carries me in illness, to places I cannot venture, to see things through you that I cannot see for myself. Your work is more important than you can imagine. Much love, hugs, smiles and blessings.

  Like

  • Beautiful words, Belinda ! That’s true, my work is very important to me.Thank you very much, you are so kind.If you need something, to help in your work tell me, and I will not hesitate, to help you, just ask me, OK ?
   Paul

   Like

   • Paul you have such a huge heart. Thank you.

    Like

    • You are welcome, Belinda !
     Paul

     Like

 18. I had to translate, but the words conveyed easily your meaning over to English. Beautiful work! (Lucru frumos?)

  Like

  • Multumesc mult…Thank you very much !
   Paul

   Like

 19. Exceptional photography! So glad I got in here for a while. Thanks for your great contribution to this blogging thing…!!

  Like

  • Thank you very much.
   Paul

   Liked by 1 person

 20. Very nice photographs, Paul

  Liked by 2 people

  • Thank you,
   Paul

   Like

 21. Ai dreptate “A privi este o arta”. Doar ca adevarata arta te lasa sa-i vezi povestea fara sa mai fie nevoie de indicatii si explicatii din partea “autorului”. 🙂

  Liked by 1 person

  • De acord, ai perfecta dreptate, insa nu toti privesc cu aceeasi ochi creatia, si atunci…

   Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.